Opnieuw verzet tegen komst crematorium in Boxmeer

 

Opnieuw is er protest aangetekend tegen de komst van een nieuw crematorium in Boxmeer. Het crematorium moet op bedrijventerrein Saxe Gotha komen, maar de bedrijven in de buurt zien dat niet zitten. Eerder werden plannen om een crematorium te bouwen nabij een woonwijk geschrapt na protesten van bewoners in de buurt, dat meldt Dagblad De Gelderlander.

Het constructie bedrijf dat de overbuurman van het crematorium zou gaan worden is bang dat juist zij voor veel overlast gaan zorgen voor het crematorium. "Er wordt bij ons met heftrucks dagelijks van de ene naar de andere kant van ons pand gereden. Er wordt geladen en ge­lost met zwaar materieel. Dit geeft flink wat geluid en trilling. Bovendien zit het personeel bij goed weer buiten ‘in overall’, en elke dag lijkauto’s langs ons pand, daar worden we niet vrolijk van", aldus eigenaar Matt Nielen in De Gelderlander.

Meer bedrijven op het terrein hebben aangegeven dat ze de komst van een crematorium niet zien zitten. Initiatiefnemer Piet Schrijen van Uitvaartonderneming Schrijen begrijpt de bezorgdheid en gereserveerdheid van de bedrijven. „Het is een open proces, iedereen kan zijn zienswijze geven. Daar heb ik geen probleem mee. Als wij een aanvraag indienen op een bedrij­venterrein, dan hoort dit erbij”, aldus Schrijen in De Gelderlander.

Contact/Bezoekadres

Bezoekadres:

Grafwerkspecialist / Bloembinderij 't Loo Uitvaartbloemist Heiloo                         Winkelhof: 'T loo 50                                       1851 HT Heiloo

Wij zijn telefonisch bereikbaar op
0252-767274 tot 18.00 uur  of
Mobiel 06-52520607 tot 20.00 uur
(uitgezonderd van zon- en feestdagen)

K.v.K. Amsterdam 33060080
Btw nr: NL0522.18.077.B.01
Rabobank Iban:
NL96RABO0378559354


Copyright © 2021 Grafwerkspecialist