Monuta van Zoeren nieuwe uitvaartonderneming op de Utrechtse Heuvelrug

 

De Utrechtse Heuvelrug is een uitvaartonderneming rijker. Vanaf 16 maart verzorgt Martino van Zoeren uitvaarten in Maarn, Doorn, Leersum, Driebergen-Rijssenburg, Amerongen, Woudenberg, Scherpenzeel, Maarsbergen, Austerlitz, Overberg en omgeving. Dit doet hij onder de naam: Monuta van Zoeren.

De man met de hoge hoed
Al van jongs af aan was Martino geïntrigeerd door het uitvaartvak: “Als kind zat ik ooit in de schoolbus op weg naar zwemles. Plots stopte de bus en bleef stilstaan voor een man met een prachtige zwarte hoed die voor een auto uit liep. Ik begreep niet precies wat er aan de hand was, maar ik wist wel dat het iets bijzonders was. Pas later begreep ik dat de man de uitvaartleider van een begrafenis was. Het beeld van de man met de hoge hoed heeft me eigenlijk nooit meer losgelaten.”

Toch koos Martino na zijn middelbare school niet direct voor een carrière in de uitvaartbranche: “Ik heb een studie makelaardij en marketing gevolgd. Na mijn studie heb ik heel kort in de vastgoedbranche gewerkt, maar dat was niet mijn ding. Ik wilde met mensen werken. Ik ben daarom aan de slag gegaan bij een particuliere school als studentenwerver en stagebegeleider. Ook ben ik nog een aantal jaar binnen de tandheelkunde werkzaam geweest. Maar mijn interesse voor het uitvaartvak bleef. In 2013 heb ik uiteindelijk de beslissing genomen om een opleiding tot uitvaartleider te volgen. En ik ben nog iedere dag blij dat ik dat besluit heb genomen. Ik volg nu mijn passie.”

Utrechtse Heuvelrug
Geboren en getogen in Maarn is Martino geen onbekende in de regio. Zijn drie dochters zitten er op school en zelf is hij in zijn vrije tijd actief bij het koor in Doorn. “De prachtige omgeving, de cultuur en natuurlijk de mensen maken dat ik mij hier thuis voel. De Utrechtse Heuvelrug is de mooiste gemeente van Nederland! Dus toen de mogelijkheid zich voordeed om een eigen onderneming te starten in deze regio greep ik de kans met beide handen aan.”

Met een lach en een traan
Als franchisenemer van Monuta heb ik een grote landelijke organisatie achter mij staan, maar heb ik wel alle ruimte om mijn eigen visie op het vak tot uiting te brengen. Wat die visie is? ‘Voor iedereen een afscheid met een goed gevoel’. Of je nu rijk bent of minder te besteden hebt, verzekerd of niet. Het verzorgen van een uitvaart gaat over mensen en emoties. Het gaat over het creëren van een band. Ik houd niet vast aan starre regeltjes, ik vind het vooral belangrijk dat de wensen van nabestaanden worden gehoord. Als een geliefde komt te overlijden is het een emotionele en hectische periode waarin veel geregeld moet worden. Ik probeer de familie als een ceremoniemeester door dat proces te leiden. Het is dan de kunst om goed te luisteren. In de dagen voor de uitvaart heb ik veel gesprekken met de familie, met een lach en een traan. Zo kom ik erachter wie de overledene was en waar de nabestaanden behoefte aan hebben. Zo wordt het een afscheid wat past bij de overledene en waar de familie met een goed gevoel op terug kan kijken. ”

Kijk voor meer informatie op www.monutavanzoeren.nl. Heeft u vragen of wilt u graag een persoonlijk (kennismakings)gesprek met Martino van Zoeren? Neemt u dan contact op via mvanzoeren@monuta.nl. Voor het maken van een afspraak of het melden van een overlijden kunt u ook bellen naar 0343-441434 (dag en nacht bereikbaar), ook als u niet of elders verzekerd bent.

 

Grafwerkspecialist levert al uw bloemen, rouwboeketten en grafstukken door heel Nederland.

 

 

Contact/Bezoekadres

Bezoekadres:

Grafwerkspecialist / Bloembinderij 't Loo Uitvaartbloemist Heiloo                         Winkelhof: 'T loo 50                                       1851 HT Heiloo

Wij zijn telefonisch bereikbaar op
0252-767274 tot 18.00 uur  of
Mobiel 06-52520607 tot 20.00 uur
(uitgezonderd van zon- en feestdagen)

K.v.K. Amsterdam 33060080
Btw nr: NL0522.18.077.B.01
Rabobank Iban:
NL96RABO0378559354


Copyright © 2024 Grafwerkspecialist